Friday, 24 February 2012

S.I.G GRAND !!

Assalamualaikum~

yeah apa itu SIG Grand??

mesti korang tertanya-tanya kan apakah nama rimanya itu, sweet n boleh buat ala-ala cheers gitew ! =='
nama anakku kah?? wo0hhh, memang x dapat lah kan... marah ngn bapaknya,ustaz pulak tu... so kena la bagi nama proper n ada sweet meaning, yang boleh mencerminkan anak kita nanti bila dah besar..

OKAY BACK TO THE TOPICS boys and girls...... *ala-ala lecturer kt ipba*

this is wat we called - SIG Granddddd ~~~~~~








haaa,nie lah team netball under MANAGER TIARA..
cik tiara x maen pun,just bagi kata2 semangat n doakan untuk diorang..
x konpiden lahh, kalau bola baling bole la baling-baling cmtu jerr,haih.....

AND

we won the second-place !!
congratulations to all of you
em so proud..... :)
Alhamdulillah..

Tuesday, 21 February 2012

RINDU SETENGAH MATI


ciksu rindu kat raksasa kecil yang comey and bijak nehh !!!









~menunggu 10 Mac dengan sabar untuk bersama cik ecah n famili tersayang..
~mujur balik amik masa sejam jer,yeayy !! 
~semoga dipermudahkan segala urusan,AMIN..
~mooD : agak homesick walaupun busy dengan esaimen bertimbun..



Thursday, 16 February 2012

Tiara cuti lagi !!

Assalamualaikum..
kaifa halukum?
hehe,ok sekian sahaja bahasa arab saya..

yeyyeyy, cik tiara nk balik rumah kt kelate ! balik hujung minggu pun takpe, doesn't matter at all okay..
so yesterday *coz it already 0025 while I writing this* I went out with my roomate, lisa surihani PUNYA peminat, yakni atiqah azuanis and also my gojes classmate, azura.. we went to a famous ames place for ladies so-called masjid jamek after music class.. actually,nak teman tiqah buy English primary text books for the assignment project, so alang-alang me and azura also join se-feet lah.. then biase la kami memang x pernah puas with just one visiting to shop~ so pergi la jalan-jalan tengok shawls segala bagai tapi x beli pon * no budget*, hehe tapi kami masuk supermarket sebab si fanatik air kotak, azura n tiqah nk p top-up stock diorang yang dah abes..

tibe-tibe daku teringatkan raksasa kecil di rumah.. putri Aisyah !!  ngeh3
so.. tadaaa ni ciksu yang manis belikan ini untuknya dia,dengan harapan semoga giginya cepat rosak :


~COKLAT MANIS DISUKAI RAMAI~


okay dah siap p beli coklat..

kemudian c tiqah tibe-tibe omong pasal jersi bola yang dia beli last week time first p masjid jamek after dapat elaun,hehe.. so dengan spontannya cik tiara terasa berkenan di hati ! aiseyy mann kena beli ni ! so dengan lantasnya menarik diorang p kedai jual jersi,ala yang murah-murah jer..huhu.. 
pilih punya pilih man U xde saiz kecik,zzzz~~ = =' ciss ad L ja the smallest.. okay takpe p cari kedai lain pulak,mana taw rezeki aku dapat yang sedang-sedang,ngeh3.. jenguk-jenguk menampakkan harapan kosong lagi,again xde.. (ker memang jersi xde baju M?)sobs3x...
hmmm,lastly beli jugak saiz L.. L pun L lahh, bole pakai lama o kasik kt adik t dia besar kan..
memandangkan cik tiara yang gojes ni is a good sister of two brothers,so I made up my mind to buy for them to0.. 

so, tadaaa !!!



HEHE,comey kan pilihan cik tiara? hitam manis gitu! ops, looks like out of topic already... =P
selamat memakai adik-adikku sayang !!
menghabiskan duit dengan begini sahaja,sekian saya suka :)

SELAMAT MENGHABISKAN HUJUNG MINGGU DI BUMI KELANTAN DARUL NAIM !



p/s : muka fake suka : nak belajar subjek kegemaran,PSK
p/s : i dun really care about things at my face that look clearly there :

Tuesday, 14 February 2012

we Have been together for 2 years and 7months !


~
~
~
~

MANY MEMORIES THAT WE HAVE BEEN CREATED SINCE WE KNOW EACH OTHER..
THANKS FOR BEING A PART OF ME, HERE IN IPBA..
I HEART YOU ALL..
EVEN SOME OF US MAY HAVE DIFFERENT PATHWAY AND LIFE NOW,
THAT WOULD NEVER TEAR US APART !!!!!


our strong and great handball team !
duduk dari kiri :ayuni, angela, sajida, faizah n husna
berdiri dari kiri : fatimah, jay and azura

from left : bella, makcik (2011) gambar korang special kan kan !!

from left : tiqah, asma, husna and me. (2012)









LASTLY..............
-
-
-


~KAMILAH BAKAL PENDIDIK MENUJU KEGEMILANGAN NUSA DAN BANGSA~
~INSYAALLAH~
2014 ...

Friday, 10 February 2012

being HIPOKRIT??

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kalian semua..


haddoii,keypad laptop xjalan dengan licin hado0ii :(
oke continue..


omaigod, takutnya tengok tajuk entry CIK TIARA kali ni !! 


okay apa yg kita semua  maklum and tahu, semua makhluk berakal x suka orang yang hipokrit kan kan? ade suka?? kalau ada,boleh kasik tohok dia punya otak..muahaha~~


APA ITU hIPOKRIT?
menurut kamus online :hipokrit ialah orang yang berpura-pura berperangai (berkelakuan, bersifat, dan lain-lain) baik, (orang yang) memperlihatkan keadaan diri yang berlainan daripada yang sebenarnya.
ATAU 
makna paling SIMPLE tapi PADAT ialah munafik..


manusia,kadang-kadang melabelkan manusia lain sebagai hipokrit apabila dia tengok kita baik semacam and baik luaran SAHAJA.. means that itu adalah persepsi negatif la kan.. dia x percaya atau sengaja buat x percaya kat golongan manusia yang ikhlas nak buat baik tapi tiba-tiba disalahertikan kerana beberapa sebab,mungkin. who knows? Allah knows the BEST :)


antara sebabnya ialah : hasad dengki.. jealous ngn perubahan yang dipaparkan melalui secara langsung mahupun tidak,isk3~ x baik wo0o.. 


sumpah aku xnk dilabelkan jadik cam2.. aku nak jadik baik betul2 ni, even aku tahu sgt lama masa yang diperlukan untuk aku berubah. InsyaAllah Dia dan dia ada disisiku selalu untuk sentiasa menyokong aku..


kadang-kadang apa yang dipostkan *benda baik* mendapat kutukan.. subhanallah~ perkara2 yang dipaparkan tu semua lahir dari jiwa yang telus dan ikhlas yer sayang.. nk baca, bacalah..xnak baca pangkah jer X atas kanan tu..huhu.. takpe hanya Allah jer tahu niat hambaNya..


mulai dari sekarang, jom la kita sentiasa bersangka baik yepp !! peringatan khas untuk diri kerdil 160cm nie.. 




Allah s.w.t menjanjikan ganjaran yang baik dan mulia disisiNya jika hambaNya beriman kepadaNya,amin ~








p/s : penulis sedang berusaha melakukan yang terbaik dan terindah dalam hidupnya, iaitu mendapat keredhaan dariNya...

Monday, 6 February 2012

FUN !!!

Assalamualaikum semua,
today teacher tiara will sing 'once I caught a fish alive'
I hope you guys will enjoy it
and
have a great time ! 



One, two, three, four, five
Once I caught a fish alive. 
Six, seven, eight, nine, ten
Then I let him go again. 

"Why did you let him go?"
"Because he bit my finger so!"
"Which finger did he bite?"
"This little finger on my right."
~
~
~
~
lalalalala...

video


okay,korang boleh nyanyikan lagu best ni untuk anak-anak kecil
untuk membantu perkembangan bahasa Inggeris mereka
*cik tiara kan teacher-to-be*
teach them about number concept..
sambil buat pergerakan jari or body movements/actions that is appropriate yaa..

p/s : penangan buat assignment song and poetry,zzzz~~


HAPPY SINGING EVERYONE ! 
^_____^

Friday, 3 February 2012



apakah itu rindu?
ya Allah, hati ni kuat berasa rindu..
nak menangis..
tabahkanlah hati ku..
ingatlah Dia sentiasa,mohon doa..
selamat malam..





*geli lahhh*

One day, in the evening...

 photogenik jer kan3, hehe

 miss you geng ngenakk!!

 hasil snapshot aku,yeah!

the only niece for now :D

Kenapa?

kenapa?
time aku nak bersenang lenang ada jer kerja yang kena dibuat.. assignment sana tutorial sini presentation situ..

kenapa?
time ada jer barang nak beli tetibe la baru teringat elaun x masuk lagi..

kenapa?
bila hati nak bersenang-senang dari masalah even yang kecik pon, suddenly masalah lain timbul,nk tidur pon x lena..

kenapa?
orang lain nampak cantik jer sarung baju kurung tu, kebaya tu, blouse with skirt and shawls.. kita? like-nk-mitak-lempang..isk3,apa rahsia dia yer?

kenapa?
badan kita ni gemuk jer,dh diet berpuluh-puluh tahun tp still bulatt.. yg lain pulak : kita ni kenapa kurus ehh? ase dh makan banyak dari orang normal dh semata-mata nk bulatkan badan yang sekeping ni,hurm!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

KENAPA?
kebanyakkan manusia menimbulkan pertanyaan-pertanyaan sebegini.. kalau x dpt apa yang diorang nk, mati terus ker? x kott.. nk taw kenapa????
sebab Allah itu Maha penyayang.. dia sentiasa memberikan masa yang cukup kepada hamba-hambaNya supaya sentiasa mengingatiNya, bersyukur padaNya, muhasabah diri sentiasa..
Allah bagi ujian untuk menguji iman hamba-hambaNya.. semoga kita semua sentiasa terpelihara dan berada dalam lingkungan iman..
sebenarnya, ni pun untuk peringatan kepada diri... lemah sgt rasanya, haishh..