Monday, 18 June 2012

mungkin SABAR itu penting ?

Assalamualaikum n a very good evening to all :)
today i had just started my first day of lecture in semester FOUR, I repeat sem FOUR okayy :D
Alhamdulillah still manage to continue my studies in order to be a teacher trainee or in a simple word teacher-to-be..


but unsuspected thing happened where this semester I got quite heavy schedule everyday ! yeah, sangat x sangka.. before this all my life in degree semesters are good without much packed schedule.. korang bole imagine tak bila dalam jadual tu xde rehat yang tetap melainkan dengan hanya mencari gap in between with the subjects.. bak kata kawan aku, 'university sangat' huumrrmmmm -_______- x biasa lagi laa... cemaner ni? and of course subjects makin lama makin heavy kan, yang tu undeniable la kan.. kata nak jadik guru bahasa.. bahasa asing pulaknya kan..haha.. okayy harap-harap dapat lecturer yang membantu spirit untuk belajar,but unfortunately fail untuk mendapatkan lecturer yang dingini in subject Teaching Stories for Young Learners malah UNEXPECTED langsung akan dapat sebab memang x 'undi' dia ponn...ohh kuatkan hatiku!

WELL, maybe ada hikmah disebaliknya.. tapi apakah ia? I can't still think at this moment..makan pon x selera since masuk IPBA balik,aiyaaa...macamana nak gemuk ni kak..

TAPI TAKPE saya akan sabar menempuhinya,insyaAllah bersama kawan-kawan sekeliling kami akan berusaha dan usaha untuk belajar ! tingkatkan prestasi elakkan kontroversi ! saya ada insan-insan yang selalu hadir dalam diri x kira susah atau senang, saya ada Allah yang Maha Pengasih.. Dia tahu kami semua mampu hadapi semester ni yang penuh dengan kejutan dengan jayanya :) Allahuakbar.. terima kasih untuk segala-galanya.. Aku masih mampu tersenyum kerana hatiku tenang apabila teringatkan Dia yang Maha Kuasa..

SABAR lah yer tiara and kengkawan, hidup ni memang x selalunya indah dan x selalunya apa yang kita idaman kita akan dapat.. paling utama SYUKURLAH kerana masih bernafas di muka bumi Tuhan untuk beribadat dan diberi kesempatan mendalami ilmu pengetahuan dunia dan akhirat ^_______^ yang penting hadap apa yang kita ada kerana masa depan ditentukan secara amnya berdasarkan perbuatan kita pada hari ini dan seterusnya sehingga terbitnya 'masa depan' itu.. so nak masa depan yang cerah or malap-malap o gelap gulita ?? hehe.. kita akan berjuang bersama-sama, insyaAllah..
*so, bila masing-masing dah busy dengan hidup di maktab, kurang dah masa nak berhubung..yer dak? :D